Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

XVI. Benedek pápa levelét megírta

2010. március 24. - Harun al Rasid

avagy, mi van a reverenda alatt?

avagy, mi van a reverenda alatt?

Az alábbi cikk teljes tartalommal a http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4275 cím alatt található.

Ez csak egy erősen kivonatos változat. A magam véleményét Arial betűformával írtam hozzá.

Az MTI március 20-án, szombaton, 13 óra 49 perckor adott hírt arról, hogy a Vatikán nyilvánosságra hozta XVI. Benedek pápa pásztorlevelét, amelyet az ír katolikus egyházhoz intézett, s amelyben „az egész egyház által érzett szégyenről és lelkiismeret-furdalásról”  ír a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélések miatt.

Mit csinál erre a hazai klérus hivatalos sajtója? Semmit. Mélyen hallgat, esze ágában sincs nyilvánossá tenni a pásztorlevél magyar fordítását, pedig azt számos katolikus országban már szinte annak megjelenésével egy időben leközölték. Csak úgy, mellékesen kérdezem: ugyan, mit kezd az egyház vétkes fiaival? Megsúgom, semmit.

Mert, ugye „A Hittani Kongregáció ügyésze elmondja, hogy a pedofíliával – egyáltalán, szexuális kilengéssel – vádolt egyházi személyekkel szemben „adminisztratív és fegyelmi intézkedések történtek, pl. az illető nem misézhet nyilvánosan, nem gyóntathat, visszavonult, imádságos életet kell élnie.” Hát mit mondjak! Komoly büntetés lehet csak „imádságos életet élni” egy amúgy szentéletű ember számára.

Mondjuk, ugyanezért a nem egyházi személyek kemény éveket ülnek le börtönben, méghozzá az ottani hierarchia legalján, ami nem éppen a gyöngyéletet jelenti számukra, mert a köztörvényesek se rajonganak a pedofilokért.

Igaza lehet Norbert Brunnernek, a svájci püspöki konferencia elnökének, amikor azt mondja, „a felelősség mindenekelőtt a tetteseket, és nem az egyházat terheli. Ezért nem is szándékozik bocsánatot kérni a Svájcban nyilvánosságra került esetek miatt.” Igaza lehet, mert az egyház valóban nem pedofil. Ennél sokkal rosszabb. A rábízott életek intézményes árulója.

Elég érdekes, hogy a katolikus egyház a történelmének legnagyobb krízisét éli hetek, hónapok óta (Profil, Der Standard, Die Presse, ...) a gyalázatos és tömeges(!), köztörvényes pedofil meg egyéb pornó ügyei miatt. Egyesek már a pápa lemondását követelik, a cölibátus feloldásáról, a női papok felszenteléséről, stb. beszélnek, - és a magyar sajtó, meg a magyar egyház, meg a magyar közvélemény ebből 0%-ot (nulla százalékot!) érzékel/kap. Na igen. Hol élünk? Hol élünk! Erdő atya, Tamás atya, Misi atya, ...atya, ... atya...!!!

Meg a politikai kéz kezet mos.

A  Magyar Katolikus Egyház szívesen ad iránymutatást (némely képviselője egyenesen utasítást) a híveknek, hogyan döntsenek (sőt, kire szavazzanak) a világi politika ügyeiben, a „közügyekben”, de nem ad eligazítást a  saját ügyeiben, ha netán volna olyan hívő, aki szeretné tudni, mit is gondoljon az „anyaszentegyházat” megrázó botrányokról.

Meg az atyák keze a gatyában... Magasra tett erkölcsi mérce, elitélés, megmagyarázás, meggyalázás (másokkal szemben), megmondás, hogy mi a jó, mi a rossz, hova tedd, hova ne, mikor, mikor ne, gumival, anélkül..... Belül meg rohad a rendszer!!!! Nem kicsit. Nagyon!

Csak a szöveg, meg a pénz! Meg a hatalom. Kb. 1.500 éve. Meg a család szentsége, meg a szeplőtelen fogantatás... Képmutatás, ezerrel!

Aha!

Éppen ideje, hogy a Magyar Katolikus Egyház megújuljon, és oda kerüljön, ahova való. A templomba…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása