Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hol vagytok antirasszisták?

2010. március 23. - Harun al Rasid

Eltűntek az antirasszisták! Komolyan foglalkozott a Nol a problémával. Valahogy nem akar az Istennek sem összegyűlni egy ütőképes, megfelelő számú antifa, antirasszista!

Eltűntek az antirasszisták! Komolyan foglalkozott a Nol a problémával. Valahogy nem akar az Istennek sem összegyűlni egy ütőképes, megfelelő számú antifa, antirasszista!

http://nol.hu/belfold/20100322-hol_vannak_az_antirasszistak_

Morgolódik is a cikk, hogy valahová eltűntek ezek az emberek! A fenti link alatt olvasható e nemes eszmefuttatás! Állítólag gombamód szaporodnak a bejegyzett szervezetek, csak épp az nincs, aki elmenjen demonstrálni! Persze a régi szép időkben, még ott a Hollán Ernő utcában összegyűltek pár százan. („Amikor a Hollán Ernő utcában tartott tüntetésen végre pár százan skandálni kezdték, hogy „nácik, haza!”, a csendes demonstrációkhoz szokott emberek közül sokan megütköztek”).

Ejnye no, azért arra az utcára másként is emlékezünk. A Hungarika zenekar koncertjére óhajtott valaki jegyet venni, de kurtán, furcsán elküldték. A Tomcat nevű ember akkor kezdett el csendes sétát tartani és elment jegyet venni. Erre az égbekiáltó provokációra gyűlt össze pár száz antifa. Végül is küzdeni kell az ellen, hogy Tomcat hol vesz jegyet és mire! Az eset talán azzal zárult, hogy valaki még benzines palackot is vágott bele az irodába, innen sejthettük, elszabadultak az indulatok, aminek a tompításában egyik fél sem jeleskedett.

Igazából komoly probléma nem kerekedett, hiszen egy demokráciában mindenki az ellen tünet, ami ellen akar és szellemi toprongyok is megtalálhatók bármely politikai érában. Soha semmi nincs ok nélkül, ezt az alapigazságot azért érdemes lenne szem előtt tartani.

A problémát alaposan megvizsgálva érdekes következtetéseket vonhatunk le. Antirasszista és antifasiszta megmozdulások akkor nyernek teret, ha van mi ellen fellépni. Természetesen minden médiából harsog a propaganda szöveg, hogy a nácik így, a rasszisták úgy, a fasiszták amúgy. Hallgatja az ember némi malíciával ezt a propaganda szöveget, mert ha annyi náci lenne ebben az országban, ahányszor már ezt elrikoltozták, hát az utolsónak a lába tán már ki is lógna külföldre.

Manapság nagyon hálátlan dolog antifának, antirasszistának lenni. Először is a fasiszták sehogy sem akarják megdönteni az alkotmányos rendet. Sőt, a főnácinak kikiáltott Jobbik, törvényességet, elszámoltatást és nemzeti gazdasági stratégiát sürget. Ráadásul törvényesen kampányol és a választások révén óhajt a Parlamentbe kerülni. Nehéz alapigazságokkal vitatkozni, így sokak nem is tudnak az antifa eszmékkel mit kezdeni, hiszen ami ellen küzdeni akarnak, épp azzal értenek egyet. Nem lehet egyszerre futni is meg úszni is! A nyolc év „baloldali” kormányzás nem hogy enyhítette volna, de inkább mélyítette és elmérgesítette az amúgy is hihetetlenül leromlott cigány problémát. Nem is szólva arról, hogy a kérdéskör társadalmi megítélése é s a politikailag korrekt kommunikálása köszönő viszonyban sincs egymással.

A kellemetlenséget csak tovább erősíti, hogy a Jobbik egy igazán baloldali értékrend mentén halad, ami sokak szívének kedves, ráadásul egyedüli ként markáns és nemzeti vonalat visz, amit már majdnem 1945-óta igen sokan várnak itt. A gazdaságot és a lendületet megtorpantotta a szocialista-liberális koalíció, tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy egy gazdasági világválság is segített ezt a problémát mielőbb megláttatni.

Jelenleg olyan tudathasadásos állapot állt elő, hogy a náciknak nevezettek viszik   a markáns baloldali irányt és nyíltan felvállalják a még kimondani sem mert társadalmi problémákat. Komolyan belegondolva egy igazi antifa kiállás hasonlatos a román dieselmozdonyhoz, amely a gyártósorról lekerülve az indítás után önmagát tépte szét. Igazán nehéz most antifának lenni, így ne is csodálkozzunk rajta, hogy csak ilyen kevesen vannak! Akik ellen igazából fel kéne lépniük azok, akik a leghangosabban kérik számon a jelenlétüket! Gondoljunk csak bele, kik a leghangosabb uszítók? Mivel erre már sokan rájöttek, azért maradtak az antifák, antirasszisták ilyen kevesen és ahogy egyre többen megvilágosodnak, az uszítók lassan maguk maradnak. Akkor fogjuk meglátni az igazi nácikat, mert vannak, bizony vannak ám!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása