Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Akiknek az MSZP kell

2010. március 13. - Harun al Rasid

A baloldal nagy bajban van. Recseg, ropog eresztékeiben és a magabiztosságot sugárzó kampánysnittek mögül zord tekintettel néz ki a valóság. Akkora nagy bajban, hogy már magam is, aki ellendrukkernek számítok MSZP ügyben, hiszen a voksom nem az övék, úgy döntöttem, összeszedem az érveim, miért érdemes mégis rájuk szavazni mély kötődésű baloldali barátainknak.

A baloldal nagy bajban van. Recseg, ropog eresztékeiben és a magabiztosságot sugárzó kampánysnittek mögül zord tekintettel néz ki a valóság. Akkora nagy bajban, hogy már magam is, aki ellendrukkernek számítok MSZP ügyben, hiszen a voksom nem az övék, úgy döntöttem, összeszedem az érveim, miért érdemes mégis rájuk szavazni mély kötődésű baloldali barátainknak.

A Kádári érában szocializálódott, most nyugdíjas réteg fanatikus magabiztossága még egy ideig motor, bár néha ők is elbizonytalanodnak. Ismerek rendes, becsületes baloldali elkötelezettségű embereket és bizony magam is hüppögök, mikor őszintén felmerül a kérdés: Kire szavazzanak? Kétségtelen tény, hogy a pártvezetést és a tagságot bűn lenne összemosni. A szavazók döntő többsége tiszteletet érdemlő, rendezett életvitelű és nem a karrier, vagy a haszonszerzés mozgatja őket. Az ideológia, az a szocialista eszmeiség a sajátjuk, amit ugyan a jelenlegi pártjuk magasról ejt, de nem a vezetés a párt, hanem maga a tagság.

Ez a párt jelenleg egy csődtömeg, ezzel amúgy mindenki tisztában is van. Azt mondom mégis aki szocialista érzelmű, ne tántorodjon el. Amíg együtt a nyáj, még az sem baj, ha részeg a juhász és néha megkutyáztatja őket, de ha szétszéled, akkor vége. Legyen intő példa a kisgazdák osztódása, így az egykor oly sok tagot számláló tömörülés ma még árnyékának is halvány önmagának, ráadásul abból is tán hét darab van!

Érdemként említhetem, hogy a szocialisták legalább nem akartak soha homlokegyenest ellentétes eszmeiségű szervezettel összebútorozni, mint ahogy azt az MDF tette az SZDSZ-szel. Ez a minimális konzekvencia mutat azért józan és karakán elemeket!

Feltétlenül említést érdemel az alternatívák teljes hiánya. Jelenleg a Jobbik és a Thürmer féle MSZMP folytat kimondottan szélsőbaloldali politikát. Az MSZMP-re fölösleges a karaktereket pocsékolni, mert súlyuk a toll és a pihe között van valahol. A Jobbik már más, oda sokan átcsábultak a bal, de a jobb oldalból is. A megrögzött baloldaliság viszont képtelen néhány dolgot feldolgozni, amit a Jobbik képvisel. A kihangsúlyozott nemzeti tudat, a cigányok és zsidók elleni nyílt averziók sokakat elrettentenek, míg sok alapigazság hangos, nyílt kimondása csábító! Mostanra szerintem, aki át akart oda menni, már megtette, aki pedig idáig maradt, annak kár törnie a fejét. Nem fognak változni, konzekvensen fogják azt az irányt képviselni, amit nemes egyszerűséggel csak „szélsőség”-nek hív a bizony talán már nem is magyar kézben lévő média!

Végül, de nem utolsó sorban szerintem az MSZP részéről komoly látencia lehetséges. Sokan még mindig fontolgatják, hogy inkább otthon múlatják az időt szavazás helyett, de nem lehet tudni, hogy egy ütős hír, egy amolyan érdeklődésre számot tartó változás nem következik be, ami a szimpatizánsokat odavonzza! Kell az erő, mert egy Fidesz kétharmad már kvázi diktatúra, hiszen egyedül is meg lehet mindent tenni, míg egyébként tárgyalni, beszélgetni és kompromisszumot kötni lennének kénytelenek az országunk vezetése érdekében. Nem beszélve a Jobbik komoly térnyeréséről, akik úgy jönnek fel, mint láng a szénakazlon! Ez amúgy önmagáért szól már!

Tehát balos barátaim! Aki elkötelezte magát szavazzon az MSZP-re mert régen volt ekkora szüksége a támogatókra!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása