Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

20 év hírnév

2010. március 12. - Harun al Rasid

Rendszerváltó vagyok. Talán mindig az is voltam.

Rendszerváltó vagyok. Talán mindig az is voltam.

A plazmatévém a nappaliban kezd túl sok pórt összeszedni. Széles képernyővel rendelkezem - mindig is ez volt az álmom - de lassan kezdem azt érezni,hogy túl sok a colokból és az átmérőkből. A távkapcsoló is gyakran bújócskázik velem, de nem merem végleg száműzetésbe küldeni, mert van még egy fontos feladata, amit jó lenne, ha elvégezne számomra. Szeretném, ha gombnyomásomra levetítené a rendszerváltásom utolsó pillanatát!

Amikor elhittem, hogy 8 évesen én vagyok a legboldogtalanabb gyermek a földön - nyugati játékkatalógussal a kezemben - még Ti is másképp láttátok a világot! Azt vártátok, hogy rosszabb világot hoznak a következő évtizedek, mint a mögöttetek hagyott szocializmus. Azt vetítettétek, hogy a nyugati kapitalizmus elveszi a Földjeiteket és a munkátokat. Eszmeisége beivódik a gyermekeitek kispárnája alá és olyan igényeket támaszt felétek, amit nem tudtok majd teljesíteni. Azt képzeltétek, hogy nyugati kocsitokba nem tudtok fillérekért üzemanyagot tankolni és a kivert a víz benneteket attól a tudattól, hogy a schengeni egyezmény elérheti országotokat. Hittétek? Hitétek, hogy a bokros csomag után sok-sok évvel maga Lajos ugrándozik a tévétekben, miközben népetek a táncmozgásain szórakozik? Hittétek, hogy eltelik 20 év és újra rendszert akarnak váltani? Milyen rendszert? Egy korrupt hazug politikai rendszert! Gondoltátok volna, hogy újra fasizmus lesz a legkedveltebb témátok és a kommunizmus árnyékát nem tudjátok végleg hazaküldeni? Igen! Azt feltételeztétek, hogy a változás szele nem kavar orkán erejű viharokat és az asztal alatt vándorló dobozokon, csak a reklám felirata változik meg. Ezeket vártátok, mert része volt a terveteknek! Ezekre alapoztatok, mert hittetek bennünk!

Mindenkinek megadatik, hogy híres legyen egy ideig. Nektek 20 év jutott belőle, nekem jó, ha holnapig kitart az érzete.( ...talán míg a frissülőben lemegyek.) Húsz évig áltattátok magatokat, hogy  nincs miért nagyobb változásba kezdeni, hogy a régi  sztereotípiák hatásosak lesznek a hírnevetek fenntartására. Gratulálok, mert 20 évig bejött. Most szembetaláltátok magatokat a 20 év szellemével és sokan nem merik vona(tkoztatni) magukat hozzá! Amiért esedeztetek, az mára egytől egyik beteljesült, de már nem tudjátok a hírnevetekre felhasználni! Rendszeretek összeomlik, de nem tehettek semmit. Másé lesz a hírnév - másé a dicsőség. Volt már, olyan, hogy elvesztettétek az irányítást, de mindig talpra áltatok. rendszeretek újraindult és Ti voltatok

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása