Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ellen(s)zékben

2010. február 22. - Harun al Rasid

Ellen szék köszöntő

Ellen szék köszöntő

 

Elmúlt a hétvége, de ezzel kezdetét vette a hivatalos szocialista kampány. Úgy csinálnak, mintha nem kampányolnának már egy jó ideje de mit lehet tenni, mindennek meg kell adni a módját. A politikában így működnek ezek a dolgok. Közelít az Április és lassan az "egyesek" is találkoznak egymással, hogy elhozzák számunkra egy "jobb" ország arculatát. Megváltozik minden. Nem dőlnek tovább a csontvázak a szekrényekből - legalábbis egy ideig - és nem kerülnek elő az öszödihez hasonló felvételek a semmiből. Nyugodtak lehetünk, mert nem találkozunk majd sztrájkoló vasutassokkal és munkáért könyörgő emberekkel sem. Ellenzékbe vonulunk. Minden baloldali érzelmű, aki eddig kormányon "érezhette" magát és minden jobboldali ember, aki a fejlődést látta megvalósulni, az most megteszi és szintén ellenzékbe vonul. Jobb lesz így nekünk -ezt mondják - mert az országunk érdeke ezt követeli meg. Utat kell adni a tisztább gondolkodású egyéneknek és meg kell tisztítani minden eltorzult gondolatot, amit valaha a fejünkbe ültettek. Jobb ezt most megtenni, mint megvárni, amíg megkérnek rá. Az utolsó döfés még hiányzik, de azt mondom, hogy mit se változtatna a kialakult helyzeten. A felelősök már megvannak, de  futni hagyjuk őket, mert nincs értelme az előrángatásuknak. Megteszi azt Orbán Viktor, már többször is beígérte és mint tudjuk, Ő az az ember, aki az ilyeneket be szokta tartani. Félhetnek tőle az IMF vezetők is. Újratárgyaltat itt mindent, ami a hitelünkkel kapcsolatos és ha csak egy hibát is talál, felbont minden szerződést amit kötöttek velünk és utána leshetnek, hogy mi lesz(velünk). Sorolhatnám, hogy mennyi kiigazítást fog még végrehajtani az érdekünkben, de ez már nem minket érint. Ma úgy foglalnak utoljára helyet a Fideszes képviselők az ellenzéki padsorokban, hogy nevüket belevésik a támlába,a baloldali utókor számára. Ez jutott nekünk, meg a lehetőség, hogy ha nem tetszik a rendszer, akkor mi is kivonulhatunk, ahogyan azt ők tették annak idején. Megjegyzem, hogy hiányunk meg sem fog látszani az összképen. Felkészülünk a tudatos ellenállásra és elkezdjük kidolgozni a stratégiáját  feltéve, ha marad még rá lehetőség - mondjuk hétfőn - és nem törlik el azt is, mint az ingatlanadót.

Mielőtt eljön a tavasz és kinyílnak a virágok, gondoljuk át, hogy miként cselekszünk ezután. Az eddigi politikát kivághatjuk az ablakon és örülhetünk neki ha nem dobnak utána.

Ellen székben ülünk, de  jobb, ha arra készülünk, hogy mi mindannyian ellenzékbe kerülünk.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása