Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Törvénysértők

Mert nekik azt is lehet

2016. szeptember 19. - Harun al Rasid

Hogy’ is van ez? Mert hát, ugyebár, Szájer József megírta. Mármint, az alaptörvényt, ami, ugyebár, márványszilárdságú és az abban foglaltak kvázi az alkotmányunkat alkotják. Mert hát, ez az izé a törvények törvénye.

Emeljünk ki belőle pár paragrafust, amik a jelen fő problémájával foglalkoznak, jelesül a menekültkérdéssel.

Szájer tudhatott valamit, mert igencsak alaposan fogalmaz.

  1. Cikk, 3. Pont: „Magyarország, ha sem más ország, sem származási országuk nem nyújt védelmet, kérelemre menedékjogot biztosít azoknak a nem magyar állampolgároknak, akiket hazájukban, vagy a szokásos tartózkodási helyük szerinti országban nemzeti hovatartozásuk, vallásuk, társadalmi csoporthoz való tartozásuk, faji hovatartozásuk miatt üldöznek, vagy üldöztetéstől való félelmük megalapozott.”

Valahogy nem látom sehol, hogy kivéve: a muszlimok. De ne bagatellizáljuk el, ennek alapján a magyar kormány, biza, megsérti a saját alaptörvényét. Noch dazu gyakorlatilag törvénysértésre hangolja a polgárait is a jelenlegi menekültellenes kampányaival. De hát, miért ne tenné? Elvégre Európa védőbástyája vagyunk.

14.cikk.5. Pont: „ Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek, bármely megkülönböztetés nélkül, faj, bőrszín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, születési vagy egyéb más előny figyelembe vétele nélkül biztosítja.”

Itt sem látom sehol, hogy a muzulmánok kivétel lennének. Ráadásul – ha mindez törvény Magyarországon – akkor az abban meghatározott alapjoghoz hozzá tartozik a menedékkérelem, és az arra jogosultaknak azt meg kell adni, elvégre törvény írja elő!

Vagy ez a törvény nem az a törvény?

  1. Cikk 2. Pont: „Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvéte érdekében, nemzetközi szerződés alapján az alaptörvényből eredő egyes hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja.”

Tetszik érteni? Bévül, és nem kívül!

E.cikk 3. Pont: „ Az Európai Unió joga az előző bekezdésben foglaltak keretein belül általánosan érvényes magatartási szabály megállapítása.”

Nos, az extrém gyűlöletkeltés, a kenyéradó gazda kezének harapdálása nem gondolom, hogy általánosan érvényes magatartási szabály lenne.

Na, kérem. Tessék mondani, akkor most törvényszegő-e a magyar kormány, vagy törvényszegő? Vagy, ha a saját törvényeit se tartja be, akkor mégis, micsoda?

Ne szóljon bele senki, hogyan vezeti nemzetét – a falnak – Orbán? Egyedül övég az igazság és a jog, és, ha valami nem tetszik az Uniónak, akkor orruk tőle fokhagymás, vagy írják át ők az alkotmányukat?

Ráadásul most meg ez a szemét Juncker, ez a sorosbérenc komenista azt találta autentikusan kijelenteni, hogy semmi féle kötelező menekültkvóta nincs és nem is lesz, a menekültek befogadását illetően minden ország önkéntessége és szolidaritása a mérvadó. Jajistenem, mi lesz most Orbán gyűlöletkampányával? Mi lesz a teljességgel okafogyottá vált népszavazással? Mi lesz az arra szánt hatmilliárd forinttal? Mi lesz az eleddig gondosan hámozott lufival, ami most jól hallhatóan kipukkadt?

Mert, hogy Orbán nem fogja visszavonni a népszavazást, az olyan biztos, mint a görögdinnyére ivott zacskóstej hatása. Mert hát, az egyértelmű bizonyítéka lenne annak, hogy biza, egy jó nagyot hazudott, márpedig ő, mint tudjuk, olyat még sohasem tett.  Mint ahogy vereséget se szenvedett eddig, de most még egy érvényes népszavazás is az lenne.

Nyugi, az orbáni gyűlölet majd talál magának más alanyokat. Mivel a menekültek befogadása érdekében se szolidaritás, se önkéntesség nem lesz – ezt nagy pénzben le merem fogadni – pedig Kaposvárott már 600 ezer betelepült muszlim van, legalábbis országgyűlési képviselőjük szerint, aki a teljesen inkorrekt kérdésre, hogy honnan a francból veszi ezt a hülyeséget, azt válaszolta: hallotta. Gondolom, a piacon, a zöldségestől.

Kétségtelen, a kormányzati fejekbe egyszerűen nem fér be Juncker kijelentése, nem fogják fel, csak nyomják tovább a hülyeségüket. Lázár is egyértelművé tette, hogy ha lesz betelepítés, akkor – és jól érthetően a cigányokra célzott – a szociális segélyeket, biza, meg fogják kurtítani, mert hát, az EU nem finanszírozza teljes mértékben a betelepítettek eltartását.

Most tekintsünk el attól, hogy mi a fenének kellene eltartani bárkit is, aki nem itt honos, amikor az itt honosokat se tartja el senki, de kérdezzük már meg: ha már mégis, akkor ez nem a teljes népesség költsége, és nem csak a szociálisan segélyezetteké?

Ráadásul olyasvalaminek a következményével fenyeget egy nyilván valóan jól presszionálható réteget Lázár, ami nincs és nem is lesz?

Szóval, hogy’ is van ez? Kormányunk törvény sért, vezető nagyjaink képtelenek lejönni a szerről, tovább hazudják az előírtat, a tényekből semmit fel nem fognak. Persze, megtehetik, mert felettük senkinek nincs hatalma.

Legalább is azt hiszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr10011722375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása