Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tinnyei István: Mint macska az ajtó előtt

2016. április 20. - Harun al Rasid

Várható volt, hogy nem tarthat örökké a türelem, kitesznek bennünket az ajtó elé, mint a macskát mosni.
Időnként majd dobnak egy kis mócsingot, de egyébként csináljunk, amit akarunk.

NATO tagság marad, az Unió ügyeibe való belepofázásra nem lesz lehetőségünk, és a pénz sem fog csordogálni.
Amikor a belépésről szólt a közbeszéd, óriási várakozással néztünk a változások elé, sok tekintetben nem is csalódtunk.
Mindent - sőt még többet is - megkaptunk, mint amire reálisan számítani lehetett.
Megkaptuk a szabad utazás, tanulás, munkavállalás jogát az egész európai térségben, évszázadok óta először egyenrangúként jelenhettünk meg a kontinensen.
Minden megkötöttségtől mentesen - vagy jórészt mentesen - adhattuk el tudásunkat, munkaerőnket a nemzetközi piacon, és éltünk is ezzel a lehetőséggel.
Napjainkban százezrek élnek az Unió tagországaiban, dolgoznak, tanulnak, gyereket nevelnek.

Itthon rengeteg pénzt kaptunk támogatásként, abból a célból, hogy felzárkózzunk a fejlettebb országokhoz.
A pénzt szeretett elitünk szétlopta, szétszórta, eszetlen hülyeségeket épített belőle, bugris fantáziátlansága miatt egy piramisra való kővel köveztettük le városaink főtereit, és az aktuálfáraó emlékműveit, piramisokat építettünk, melyeket stadionoknak hívunk.
De legalább el lennének bennük temetve azok, akik ezt az eszetlen tékozlást és gyalázatos rablást végrehajtották.

A DK Európai parlamentbe delegált képviselője, Molnár Csaba mai írása így kezdődik:
"Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter jelentette be tegnap, hogy megkezdődött az Európai Unió újraalapító szerződésének kidolgozása. Az EU második legbefolyásosabb tagállamának minisztere szerint a következő másfél-két évben hozzák létre az új alapszerződést, amely „az életszínvonalban és gazdaságilag egymáshoz közelebb lévő, erősebb uniós országokat foglalná magába”. Szerinte erre többek között azért van szükség, mert a jelenlegi EU-ban „társadalmi kérdésekben nincs közös stratégia”.

Az Orbán-kormány elmúlt 6 évét tehát Brüsszelben úgy értékelik, hogy hazánk nem való az Európai Unióba. Ide vezettek a naponta ellopott EU-s milliárdok, a közpénzből folytatott menekültellenes propaganda, és az európai szolidaritás lecserélése moszkvai diktátumok végrehajtására. A Fidesz hazánk elleni aknamunkája akkor éri el majd a csúcsát, amikor hivatalossá válik, hogy Orbán Magyarországának nincs helye az EU-ban."
Úgy gondolom, hogy a moszkvai diktátumok emlegetése teljességgel felesleges, hiszen ezek nem mások, csakis saját aktuális érdekeiket képviselik, és ezt pontosan tudják róluk Brüsszelben, Washingtonban és Moszkvában is.
Mindenki a saját érdekeinek megfelelően tologatja a világpolitikai sakktábla érdekes figuráját, - az első bohócot a sakktáblán -,  aki próbál megfelelni mindenkinek, akivel éppen társalog, éppen csak a magyar emberek érdekeire tesz magasról.
De hát ne rójuk ezt fel neki, mentális kihívásokkal küzdő, és állandóan vesztésre álló emberről beszélünk...
A rettenetesen bölcs magyarembernek, aki a nyakunkba ültette ezt a bagázst, fogalma sincs arról, hogy mi vár rá.
Igaz, az is csak sejti, aki éjt nappallá téve küzdött az ország tönkretétele ellen, innentől minden a nagy nyugati államok jó vagy rosszindulatán múlik.
Azt hiszem, túl sok jóindulatra nem számíthatunk.
Szerintem még olyan státuszunk se lesz, mint az ókori Róma provinciáinak volt, inkább valami olyasmi leszünk, mint az Alapítvány trilógia Perifériája, a barbár hadurakkal, elfelejtett kultúrával, tudománnyal.
Aki még tud, az a következő egy-két évben elmenekül innen, főleg, ha eljut a tudatáig, hogy milyen helyzetbe kerülhet, ha marad, a kint élők pedig térdre esve imádkoznak, nehogy hazatoloncolják őket a semmibe.
Merthogy ha az unió már csak egy cégér lesz a homlokzaton, Európához meg annyi közünk lesz, mint a libalábon forgó palotához az alkalmi munkára felvett takarítónőnek, akkor eljön az igazság pillanata.
Akkor ki fog derülni, hogy a II. Világháború után a nyugati országok felvirágoztatását szolgáló Marshall segélynél több pénzből itt semmi említésre érdemes nem készült, nem épült, kivéve a sokak által
 átkozott Gyurcsány-érát.Ha ez bekövetkezik - és erre minden esélyünk adott -  akkor csődbe megy az ország, ezek meg a most ellopott vagyonból felvásárolják azt, amit még nem sikerült ellopni, és jól ellesznek a rovásunkra.
Merthogy annyi adót mindig ki fog termelni ez a kilencmilliós társadalom, hogy kilencszázezer ember megéljen belőle - persze a friss hierarchiának megfelelően., -  a többi meg ott dögöljön éhen, ahol van, a temetési költségük áfája is ezek vagyonát gyarapítja majd.
Abba belegondolni se merek, mi lenne itt, ha hazaküldenék a külföldön dolgozó magyarokat, pedig már vannak jelek, hogy változások készülnek.
Például Németországban  és Ausztriában felemelik a foglalkoztatottak minimálbérét, ezzel versenyképtelenné teszik a magyar vállalkozásokat, ami tízezrek munkahelyét veszélyezteti.
Ők majd hazajönnek és eléggé el nem ítélhető módon enni akarnak, de nem lesz miből, mert nem jut nekik munkahely, hacsak a közmunkát nem nevezi annak néhány idióta.
De őket ez már nem érdekli, hiszen megalapozták már a jólétüket tíz generációra előre, a nemzeti zászlót lobogtatva, magyarok hulláin taposva.
Túlzás lenne?
Nézzük csak meg a statisztikát a fagyhalált szenvedettekről, gondoljunk bele, hányan halhattak meg az elégtelen egészségügyi ellátás miatt, hányan nem tudnák megvárni, míg sorra kerülnek a várólistákon, hányan menekültek öngyilkosságba, alkoholba, drogba kilátástalan élethelyzetük okán...
Mikor beléptünk az Unióba, az értelmes ember örült, mert jobbat várt annál, ami volt.
Arra a legszélsőségesebb ember se gondolt azért, hogy a tagság arra lesz csak jó, hogy feltőkésítsen egy bűnözői kört, akik az erkölcsöt még hírből se ismerik.
És arra se gondol szinte senki, hogy ez az egész hova vezethet.
Hova vezethet, ha ennek a bagázsnak a nyakából leveszik az Unió hámját, ha szabad folyást engednek az eseményeknek.
A nyugatiak álláspontja tulajdonképpen érthető, ha fel is hizlalták a patkányokat, most nem sok kedvük van utódaik újabb és újabb generációit felneveli, közben meg ugrálni egyre nagyobb számú pestishordozó bolháik elől.
Ha megkérdeznénk Angela Merkelt, hogy a szír menekült vagy a magyar neofasiszta jelentheti a nagyobb veszélyt az Unióra, a válasz egyértelmű lenne.
Ezer és ezer példa van a történelemben arra, hogy egy társadalom a külső ellenségeivel meg tudott küzdeni, de a belső ellenséggel való harcban elbukott.
A belső ellenséget ismerjük, a lépését meg a járását, pocakjának a ringását, csak még azt hisszük, hogy a tevékenysége minket nem érint.
Dehogynem.
Csak mi mindig későn ébredünk, és hamar felejtünk.
Most nagy a baj.
Nem lenne hátrányos, ha még idejében felismernénk ezt, és mihamarább tennénk ellene.
Ha az új szabályozás számunkra kedvezőtlenül alakul, akkor már késő lesz tenni ellene bármit is.
Ezeknek az Unióban már senki sem hisz, minimálisan is egy nacionalista, soviniszta, együttműködésre képtelen bandának tartja őket mindenki.
Új műsor kellene, ezeknek meg alacsony komfortú cellák.
Minden esetre büszkék lehetünk korunkra.
Horn Gyula felszámolta a vasfüggönyt.
Orbán csinált helyette másikat, hosszabbat, kegyetlenebbet és embertelenebbet.
Ideje lenne megköszönni neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr148646418

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2016.04.20. 11:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.04.20. 06:36:25

Amikor eltűntek a fővárosban a korábbi - Tapló Pistát Románia színeire emlékeztető - zászlók, a főarogáns azt felelte az okát firtató kérdésekre: mosásban vannak.
Amikor eltűntek a Parlamentből az uniós zászlók (intő jel!), a másik főarogáns még fáradságot se vette, hogy megmagyarázza, hová lettek.

CsipkeRózsa 2016.04.20. 12:32:00

Ahová belép Orbán, ott addig bomlaszt, amíg nem ő lesz a vezető. Az EU nagyon nagy falat lenne, tehát azt szét kell verni. Ő megél az EU nélkül is, csak mi látjuk a kilépés kárát.

CsipkeRózsa 2016.04.20. 12:34:21

@Harun al Rasid: nem tudom megvannak e még a Parlamentre kitűzött székely zászlók.

hakos2 2016.05.11. 18:55:52

Közben a valóság pedig az, hogy az őshonos németek, svédek, hollandok egyetértenek Orbánnal és irigykednek Magyarországra. Sosem volt Magyarországról ennyire pozitív véleménye az európai közembernek. Az elkövetkező években pedig szépen lassan eltakarítják azokat a vezetőiket, "akik nem törődnek túlságosan a választóik véleményével" (EU-s vezetők után szabadon) :))))))

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.11. 19:00:21

@hakos2: mármint, kinek a valósága? hány őshonost - micsoda kifejezés, igaz, leginkább kféle állatfajokra szokták mondani - is ismersz, hogy ennyire biztosan mondod a tutit? az európai közembereknek meg halovány fingjuk sincs Magyarországról.
ja, és mintha Orbán i leszarná a választói véleményét.

aszekelyek 2016.05.12. 17:27:35

Molnár Csaba,értem. Nos, nem ilyen egységes az EU , a bizottságban vannak hangok..de még mindig nem tudjuk tőlük sem, mikor írtuk mi azt alá, amit kötelezővé tennének.Azzal is támadnak, hogy mi, valójában befogadunk, elég sok országból, valóban rászorulót és olyanokat , akik igazoltan menekültek is .., csak a korlátlanságot és a kötelező betelepítést nem díjazzuk. Az illegális bejutást és az embercsempészek tevékenységét és azt bizony sehol nem nagyon ünneplik. A magyarok fenyegetésére fordított energiát kéne inkább az embercsempészet megnehezítésére fordítaniuk , szerintem. Meg azt se kéne hazudni , hogy igazán jelentéktelen létszámról lenne szó. Minden esetre, dzsihadistákból kettő is sok.Módunk ennek vizsgálatára sem felajánlott , a hírek szerint. Eddig is befogadtunk, nem kis létszámot és önként. Miért is tesznek úgy, mintha ez nem is létezne ?Csak ahhoz ragaszkodunk, hogy arról, mi dönthessünk , ahogyan a lengyelek , kik jelentenek nálunk kockázatot és kik nem. menekülteket írok, mert őket humanitárius kötelesség ugye.. Az sem világos nekem, miért óhajtanak, védelemre szorulókat bárhová is deportálni. Hogy ott lássák el őket, ahol sokkal kevesebb jut arra. Minden felzárkózni kívánó ország ez a kategória. Gazdasági bevándorlók esetén pedig, amint először elmondták, ott van szükség olcsó munkaerőre , ahová ők eredetileg is menni akartak. Hol abban a humanizmus, hogy fogjuk és elküldjük egy szegény országba, ahol a nyelvet is piszok nehéz megtanulni?Lényegesen nehezebb, mint a német vagy angol. A világ egyik legnehezebb nyelve. Nincs anélkül is elég bajuk már? Igen , a menekült vagy idevándorolni kényszerülteknek ?Mi lenne nekik abban olyan jó? Azon felül, hogy rájuk parancsolnak.. és kész, mentek oda....

tarnaveni 2016.05.16. 11:22:25

Molnár, Csorna szégyene mindig csak a gyurcsány seggéből nézeget kifele így elégé leszűkült a látása. Azt nem érzékelte nem vette észre, hogy gyurcsányék idején mi csak Európa lábtörlői voltunk.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.16. 11:38:21

@aszekelyek: sok minden nem világos még ezeken kívül neked, komám...amúgy, székelyként, miafasz közöd van hozzá? majd akkor rinyálj, ha a te bőrödre megy a játék, befogadott!

tarnaveni 2016.05.16. 11:38:55

„Horn Gyula felszámolta a vasfüggönyt.”
Ez egy q..va nagy mese. A soproni páneurópai ünnep alatti drót átvágása Németh Miklós miniszterelnöknek tudható be. Horn csak végrehajtó volt ugyan úgy, mint Bella Árpád határőr alezredes. Én pár méterre álltam tőle az ideiglenes drótkapu megnyitásakor.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.16. 11:41:29

@tarnaveni: olajbogyó, ezt benézted! MA vagyunk Európa lábtörlője, de még azt is meggondolják! Amúgy aki Csorna szégyene, mintha a marionettbábú Áder lenne.
Javítok: Magyarország szégyene, egyben egy biológiai csoda: ennyi időt megélni, gerinc nélkül...

tarnaveni 2016.05.16. 11:44:11

Te „arab” majom.
Sopronban születtem Sopronban éllek már 71 éve. Az, hogy Dicsősztentmárton (tirnaverni románul) a Nick nevem az magán ügy, mint ahogy a tied is.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.16. 11:45:14

@tarnaveni: hát persze. oszt mi a bánat tartott vissza attól, hogy megpattanj? csak tisztább lett volna itthon a levegő! azon felül, mesélj már, milyen minőségben is voltál ott? mint drótvágó olló?
azon felül semmi féle kapuról nem volt szó: szögesdrót, nyessz, ennyi. habár, nem gondolom, hogy magának a kapunak a fogalmát egyáltalán ismernéd :D

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.16. 11:55:34

@tarnaveni: akkor más nem sok van neked hátra :) nekem amúgy NEVEM van, hát neked, kicsi huszár?

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.16. 12:01:26

@tarnaveni: azt te csak hiszed :) a leghűbb városban születtél, és egy nyomorult román porfészek nevét használod?
ráadásul majomnak nevezel?
szánalmas amatőr, még arra se vagy méltó, hogy lealázzalak.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.17. 06:27:19

@Harun al Rasid: majd' elfelejtettem, tudatlankám, HaR perzsa volt, és nem arab :D
süti beállítások módosítása